For Venstre har innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug vært den mest problematiske statsråden. Med onsdagens utvidelse av regjeringen, får hun enda større oppgaver ved at hun blir sjef for hele Justisdepartementet.

Derfor har det vært viktig for Venstre å få inn en statssekretær der, og Sveinung Rotevatn får denne oppgaven.

Les også portrettet med Rotevatn i Magasinet: Himmelen over Venstres hus

Rotevatn mistet stortingsplassen i fjor høst etter en periode der den tidligere Unge Venstre-politikeren markerte seg på flere felt.

Liberal

Politisk er han like liberal som Listhaug er konservativ. Så sent som i mars i fjor, i forbindelse med fremleggelsen av innvandringsregnskapet, forklarte han DN at det er i innvandringspolitikken Venstre og Frp er mest uenige:

«Mye av det Frp og ansvarlig statsråd Sylvi Listhaug har foreslått, er uheldig. Måten de snakker om folk på, bidrar sjelden til å styrke integreringen. Det er blitt et betydelig problem. Vi kan ikke ha det slik at folk som kommer hit og får opphold, skal føle seg uønsket».

Rotevatn ville onsdag formiddag ikke gi noen kommentarer til DN. Han er utdannet jurist og jobber inntil i dag som advokatfullmektig hos advokatfirmaet Steenstrup Stordrange (Sands).

Sylvi Listhaug ønsket heller ikke å kommentere denne saken.

Ikke integrering

Integrering blir for øvrig fjernet fra Listhaugs portefølje og legges inn under Kunnskapsdepartementet, der Jan Tore Sanner blir statsråd.

En annen Venstre-mann som skal inn i et Frp-departementet er Geir Olsen, mangeårig rådgiver for Venstre på Stortinget på finansfeltet. Han blir statssekretær i Finansdepartementet.

Flere endringer

Med Venstres «tallknuser » Olsen i Finansdepartementet opprettholdes praksis med at alle regjeringspartiene skal ha statssekretærer der og på Statsministerens kontor. Audun Rødningsby blir Venstres mann hos Erna Solberg.

En rekke andre statssekretærer følger «sin» statsråd over på en ny post eller gjenoppnevnes for ettertrederen på samme post. Helt ut går Høyres Fabian Stang, dessuten statssekretærene Tore Vamraak, Bjørnar Laabak, Bård Folke Fredriksen, Lars Andreas Lunde, Dilek Ayhan, Kai-Morten Terning og Anette Carnarius.(Vilkår)

Med denne kommer du deg ut av brøytekanten
Subaru XV viser seg fra sin beste side når været er på sitt verste.
01:14
Publisert: