Det er konklusjonen på den 13 sider lange taxfree-utredningen Stortinget ba om i fjor, ifølge Vårt Land.

I utredningen lister finansminister Siv Jensen (Frp) opp fordeler og ulemper med taxfree-salg på flyplasser og ferger.

Fordelene ved å fjerne taxfree-ordningen er ettersom vi reiser mer, kjøper og drikker vi mer alkohol. Økt alkoholkonsum fører til flere dødsfall, mer voldskriminalitet og økt sykefravær.

Ulempene er at nordmenn vil få et dårligere flytilbud, færre flyplasser og høyere billettpriser. Og om Vinmonopolet overtar taxfree-salget, vil et annet statsselskap, Avinor, miste milliardinntekter.

Oppgitt Venstre-politiker

Jensen, som utvidet taxfreekvoten med to vinflasker i 2014, er klokkeklar: «Regjeringen legger ikke opp til å endre taxfree-ordningen».

Helsepolitisk talsmann i samarbeidspartner Venstre, Kjetil Kjenseth, er oppgitt.

– Regjeringen tar ikke tak i realitetene, verken når det gjelder folkehelse eller miljø. Den hviler seg på den sanseløse fylla, sier han.

I sitt forslag til nytt partiprogram ønsker Venstre å fullstendig fjerne taxfreehandelen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Taxfree uten legitimitet dnPlus (DN+)

 
Tidligere kolleger i taxfree-krangel dnPlus  (DN+)

Det grønne skulket dnPlus  (DN+)