DN avslørte mandag kveld at styret i Telenor i høst har gransket  utbetalinger fra Telenors mobilselskap i Bangladesh til militæret og politiets spesialstyrker Rapid Action Battalion i Bangladesh. Saken har vært sentral i Telenor-styrets vurdering av konsernsjef Sigve Brekkes stilling denne høsten.

Avslørt på ny

Utbetalingene ble først avslørt av internrevisjonen i Telenor i 2013, da Sigve Brekke var styreleder i Grameenphone. Det ble tatt grep for å rydde opp, men internrevisjonen avdekket 11 brudd på interne regler også i 2016.

Næringsminister Monica Mæland opplyser at hun har blitt informert av selskapet om saken.

«Politisk og administrativ ledelse i departementet ble orientert om saken av Telenor tidligere i år», skriver kommunikasjonssjef i Nærings- og fiskeridepartementet Trond Viken i en epost til DN. 

Tok opp antikorrupsjon

«Departementet har understreket statens forventninger om nulltoleranse for korrupsjon, samt statens forventninger til selskapenes arbeid med anti-korrupsjon og åpenhet. Samtidig har vi understreket at dette er vurderinger som hører inn under selskapets ansvarsområde», heter det i eposten fra departementet.

– Det er korrekt at Telenors internrevisjon har avdekket brudd på Telenors interne retningslinjer i Grameenphone i Bangladesh, uttalte kommunikasjonsdirektør Severin Roald i Telenor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.