Karantenenemnda gir seks måneders saksforbud til Camilla Strandskog når hun går fra stillingen som politisk rådgiver i Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) for å bli myndighetskontakt i Telenor.

Hun får ikke involvere seg i saker som gjelder digitalisering der departementet er involvert.

«Karantenenemnda har lagt vekt på at du i stillingen som politisk rådgiver har hatt en nokså bred tilgang til og kjennskap om saksområder under KMDs portefølje, herunder departementets samordningsansvar for IKT-politikken», står det i begrunnelsen.

Hadde møter med Telenor

Strandskog har vårt rådgiver for statsråd Monica Mæland (H) både i KMD og Nærings- og fiskeridepartementet (NFD). I den forrige rådgiverjobben fikk hun kontakt med den nye arbeidsgiveren, kommer det frem i vedtaket fra Karantenenemnda.

«Som politisk rådgiver i NFD deltok du blant annet i møter med Telenor», står det.

Den nye stillingen er myndighetskontakt i «Group Public and Regulatory Affairs» i Telenor-konsernet.

Ser frem til å begynne

DN har vært i kontakt med Strandskog om den nye jobben.

– Jeg tar Karantenenemndas vedtak til orientering og gleder meg til å begynne i Telenor. Jeg ser tilbake på tre spennende og lærerike år i regjering og ikke minst et utrolig godt samarbeid med Monica Mæland, skriver hun i en tekstmelding.

Strandskog er en av flere Telenor-ansatte som har bakgrunn fra Høyre. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), som leder departementet som er Telenors største eier, fikk tidligere i år habiliteten sin sjekket på grunn av vennskap med Fredrik Wang Gierløff, som er samfunnskontakt i Telenor Norge.

Gierløff har vært politisk rådgiver i regjeringen og Unge Høyre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trump ringte general for å høre hvordan det gikk i Afghanistan. Etter tre setninger, tok han over selv
01:33
Publisert: