– Jeg ser resultatene, og det provoserer meg, sier Trine Larsen (47), hodejeger og partner i konsulentselskapet Hammer & Hanborg.

Hun snakker om at 18 av Norges 20 største selskaper ledes av menn, og at hodejegerne i dette sjiktet ikke har klart å få frem flere kvinner i toppen av storselskapene.

De to mektige hodejegerne Fred O. Jacobsen i Egon Zehnder og Thorvald Reinertsen hos Reinertsen Consulting erkjenner selv overfor DN at resultatet er for dårlig.

– Alt tilsier at Jacobsen og Reinertsen ikke har hatt nok kvinner på listene, fordi de har jo ikke klart å rekruttere kvinnelige toppledere. Og ikke fortell meg at det ikke finnes kvinner som ikke vil eller kan, for det vet jeg at det gjør, sier Larsen.

Mannekvalifikasjoner

Problemet starter ofte når hodejegerne og oppdragsgiver definerer kvalifikasjoner sjefen bør ha, ifølge Larsen.

– Det som ofte skjer er at du definerer personlige egenskaper som er typisk mannlige, som å være resultatorientert, handlekraftig eller sulten. Men forskning viser at den kvinnelige lederstilen som veiledende, støttende og god på å sette sammen team ligger nærmere det som kjennetegner gode ledere og den nye lederrollen som arbeidslivet nå etterspør.

---
---

Hun understreker at kvinner kan ha typisk mannlige egenskaper og vice versa.

– Egon Zehnder har rekruttert fra et smalt nettverk, slik jeg ser det. De ser også for mye på tidligere historie enn på potensialet i en kandidat.

Larsen opplyser at hun selv har rekruttert over 50 prosent kvinner til lederstillinger.

– Det er styrene som ofte bestemmer hvem som velges. Hvor innflytelsesrike er hodejegerne egentlig?

– Hodejegernes makt ligger i at de er med på å definere kriterier for lederstillingen, og ut ifra det hvem som er best egnet. Dersom en gjeng halvgamle gubber blir bedt om å liste opp hvilke krav som bør stilles til en ny toppleder, får du også kandidater som ligner dem og en går i den klassiske «like rekrutterer like»-fellen, svarer Larsen.

Etterspør dokumentasjon

Larsen får støtte fra Lars Esholdt (55), eier av konsulentselskapet Esholdt Executive Search.

– I de 29 årene jeg har vært hodejeger, har jeg ansatt over 40 prosent kvinner. Det er fordi jeg har vært så heldig å jobbe for klienter som ikke har ønsket å frasi seg 50 prosent av potensialet i befolkningen, sier Esholdt og fortsetter:

– Hvis Reinertsen og Jacobsen sier at de har gjort det samme på toppledernivå, vil jeg gjerne se det dokumentert. Da skulle det i så fall ha vært flere kvinner blant toppsjefene i de største selskapene.

I 2015 ansatte børslokomotivene Statoil, Telenor og Yara nye konsernsjefer.

– Ingen av disse ansettelsene endte med en kvinne. Det finnes ingen unnskyldning i dag for ikke å ha ansatt minst én kvinne av tre muligheter. Kandidatene finnes, og det er trist og uforståelig å konstatere at det ikke skjer, sier Esholdt.

Hverken Fred O. Jacobsen eller Thorvald Reinertsen vil kommentere kritikken.(Vilkår)

Meretes Utvalgte–Barbera d'Alba
Klikk på lenken under for å lese anmeldelsen av vinen.
00:56
Publisert: