Den 4. oktober kom det en mail til Nærings- og fiskeridepartementet. Telenor-tillitsvalgt Bjørn Remseth ville «gjerne komme med et tilbud om en kaffekopp og en kort prat om Telenor».

Remseth tok kontakt «i anledning» en sak i DN med tittelen «Misnøye og hodeflukt i Telenor». Artikkelen handlet om hvordan en gruppe frustrerte mellomledere forsøkte å kuppe en plass i konsernstyret. Remseth uttalte seg i saken, og ville snakke med statsråden i departementet som er Telenors største eier.

Ikke naturlig med møte

Han vil ikke kommentere saken ytterligere, og vil ikke få noe møte med Isaksen.

– Problemstillingene som tas opp i artikkelen som Remseth viser til, er viktige problemstillinger for Telenor. Men de berører forhold som enten hører inn under styret og ledelsens ansvar, eller nominasjonskomiteens ansvar. Derfor finner vi det ikke naturlig at departementet, som eier i Telenor, tar et møte med Remseth, sier politisk rådgiver Hannah Atic.

– Statsrådens dør er imidlertid åpen hvis tillitsvalgte i Telenor har lyst til å diskutere mer generelle sider av næringspolitikken, på samme måte som den er åpen for tillitsvalgte i andre norske selskaper, legger hun til.

Vil ikke ha offentlig diskusjon

Opprøret DN omtalte i forrige uke ble ikke bare videreformidlet til eieren. Det fikk også konsernsjef Sigve Brekke til å rykke ut med en beskjed internt.

«Dette er ikke nyheter, men noe vi har snakket åpent om både med våre ansatte og utad», skrev han blant annet og siktet da til Telenors «dreining fra et bredere til et skarpere fokus, færre globale initiativ og flere lokale».

«Denne strategien er blitt ytterligere understreket gjennom intern- og eksternkommunikasjon. Derfor er jeg overrasket over at DN skriver at strategiendringen har foregått i det stille», opplyste Brekke til de ansatte.

Han oppfordret ansatte til å fortsette å engasjere seg i Telenors utvikling, men advarte mot å ta diskusjoner i offentligheten.

«Diskusjoner om strategi og retning hører først og fremst hjemme internt i selskapet. Når beslutninger er tatt og gjennomføringen er i gang må vi stå på sammen for å få det til – ellers lykkes vi ikke», skrev Brekke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Tidligere Rema-kjøpmann: – Utrolig at det går an å behandle folk på den måten
Jan Knut Einarsen hadde drevet Rema-butikken i over 26 år og hadde planer om at sønnene skulle overta driften. Men Rema ville noe annet. - Jeg er fryktelig skuffet, sier han.
02:28
Publisert: