I dag dekker staten 80 prosent av strømprisen over 70 øre per kilowattime. Ordningen kom på plass tidligere i vinter, på grunn av strømkrisen som herjer i Europa og Norge. I utgangspunktet skulle ordningen vare ut mars, men vil nå forlenges, ifølge NRK. Statskanalen skrev først at ordningen ville bli forlenget ut april, men regjeringen presiserte siden at den ikke bare varsler en måneds forlengelse.

– Vi har i dag bestemt oss for at vi vil fortsette ordningen som gjør at vi reduserer de ekstreme utslagene av de høye prisene nå for husholdningene, så vi vil videreføre den strømstøtteordningen som har vært, sier Olje og energiminister Terje Lien Aasland til NRK.

Aasland sier at regjeringen kommer tilbake med detaljene på et senere tidspunkt. Terje Lien Aasland tok nylig over som Olje- og energiminister.

Skyhøye priser

Tirsdag steg strømprisen i Sør-Norge til i gjennomsnitt over 2,60 kroner per kilowattime ifølge kraftbørsen NordPool. I tillegg kommer elavgift og moms, samt påslag fra strømleverandøren som betyr at prisen passerer 3,50 kroner til forbruker.

For timen mellom klokken syv og åtte tirsdag morgen, var prisen nesten syv kroner pluss avgifter. Så høy har strømprisen ikke vært i Sør-Norge siden 2009/2010. Også i timen fra klokken åtte til ni er prisen på godt over seks kroner per kilowattime. Inkludert moms, nettleie og påslag fra strømleverandøren, betyr dette at prisen per kilowattime på det meste nærmet seg ni kroner tirsdag morgen i Sør-Norge.

Til sammenligning var gjennomsnittsprisen tirsdag fra Sognefjorden og nordover på under 16 øre – varierende mellom 14 og 19 øre gjennom døgnet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.