– Jeg mener man også tar ansvar ved å bli, sier stortingspresident Olemic Thommessen (H) på en pressekonferanse mandag kveld, på spørsmål fra VG om han burde trekke seg som stortingspresident for å ta ansvar for byggesprekken.

Stortingets presidentskap møttes mandag for å ta planlegge hva man skal si i høringen onsdag og for å ta stilling til et brev fra Rødts Bjørnar Moxnes, der stortingspolitikeren stiller en rekke spørsmål om stortingspresident Olemic Thommessen og Stortingets presidentskaps håndtering av byggesprekken.

Moxnes ønsket svar på disse spørsmålene senest tirsdag, dagen før Thommessen skal forklare seg for både parlamentariske ledere i partiene og finanskomiteen.

Moxnes skriver i en sms til DN at han foreløpig ikke har fått noen tilbakemelding fra presidentskapet.

Les et lengre intervju med Olemic Thommessen her.

Mener han har tillit

Overfor VG sier Thommessen at han føler han har full tillit som president.

– Marerittet er at vi ser at det ikke vil noen ende ta etter de feilene vi ser dukker opp etter hvert. For hver korsvei vi passerer, dukker det opp nye problemer. Vi har over 3000 endringsmeldinger, ekstremt høyt, og det har vært veldig krevende, sier Thommessen.

Thommessen sier på pressekonferansen at han ikke føler at han har vært godt nok informert i løpet av byggeprosjektet, av avgått direktør Ida Børresen.

Tidligere stortingsdirektør Ida Børresen har i et intervju med DN har sagt at hun allerede i starten av måneden ga presidentskapet informasjon om størrelsesorden på budsjettoverskridelsen.

Nylig ble det kjent at kostnadsanslaget er kommet opp i 2,3 milliarder kroner.

Thommessen understreket på pressekonferansen at han før jul i fjor trodde man ville holde rammen på 1,8 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.