Ap lander som parti nummer tre, bak Høyre og Senterpartiet, på Norfaktas siste måling for Klassekampen og Nationen. Med en oppslutning på 17,5 prosent er Ap parkert langt bak Senterpartiet, som får en oppslutning på 22,6. Høyre er klart størst med en oppslutning på 24,3 prosent.

– Dette er en katastrofemåling for Ap, så noe må skje. Hadde det vært en fotballag, så ville coachen fått sparken, sier tidligere miljøvernminister Thorbjørn Berntsen (84) til Klassekampen.

Veteranen, som aldri har lagt skjul på hva han mener, sier det er opp til ledelsen å ta sin del ansvaret når det ikke går bra for partiet. På spørsmål om Jonas Gahr Søre er den rette lederen for Arbeiderpartiet viser Berntsen bare til at Støre er valgt til vervet.

Han trekker fram Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum som en karismatisk leder som trekker mange velgere til partiet sitt, noe han mener ikke er tilfelle med sitt eget parti.

– Men det er jo synd da, at politikken forsvinner. For det er jo det som skal skape samfunnsutvikling. Personfokuset holder ikke i lengden, sier Berntsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.