– En FN-rapport konkluderer med at én million arter er truet av utryddelse på grunn av menneskelig aktivitet, og at naturødeleggelser truer menneskeheten. Likevel er ikke dette toppnyheten, skriver den svenske klimaaktivisten på Twitter.

Thunberg mener at så lenge det fortsetter på denne måten, og mediene ikke «tar ansvar», har vi «ingen sjanse». Hun etterlyser også medieomtale av at CO2-nivået i atmosfæren var på rekordhøyt nivå 3. mai, da det ble målt hele 415 deler per million (ppm) på Mauna Loa.

Sjekk hvem som stjal showet på Verdens økonomiske forum i Davos
I 2018 var det Donald Trump og Emmanuel Macron som stjal oppmerksomheten i Davos. I år var det en 16-åring.
01:46
Publisert:

Naturpanelets første hovedrapport tegner et dystert bilde av utviklingen, og konkluderer med at menneskers utnyttelse av naturen i økende grad går på bekostning av naturens evne til å gi oss mat, energi og materialer i fremtiden.

Ifølge Thunberg er det bare én svensk nyhetsavis som hadde nyheter fra FN-panelets rapport på forsiden tirsdag, og det var i en liten tittel nederst på siden.

Onsdag mottar Greta Thunberg og Natur og Ungdom Fritt Ords pris for 2019. Prisen er en ytringsfrihetspris og Fritt Ord begrunner tildelingen med at klima- og miljødebatten er en usedvanlig tøff samfunnsdebatt å delta i, der aktivister møter motstand av mange slag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.