Dermed kom lagmannsretten frem til samme kjennelse som tingretten, opplyser forsvarer Thomas Skjelbred til avisen.

– Nå er jeg bare glad. To enstemmige dommer har frikjent meg. Jeg er så lettet over å bli trodd, skriver Thorkildsen i en tekstmelding til avisen.

Også den medtiltalte forretningsmannen er frifunnet.

– Som ventet

Ifølge tiltalen var Thorkildsen som ordfører involvert i kommunens behandling av saker der den næringsdrivende mannen hadde interesser og eierskap, blant annet reguleringen og utviklingen av et nytt boligområde i Bjørnholtlia i Hakadal. I november 2013 overførte forretningsmannen 125.000 kroner til et selskap som er deleid av ordføreren.

– Dette er en klar og tydelig dom om full frifinnelse, for andre gang. Sett fra vår side er det som ventet. Lagmannsretten kan ikke finne spor av bestikkelse eller korrupsjon, det har vært et reelt forretningsforhold, sier forsvarer Thomas Skjelbred.

Vurderer ny anke

Økokrim vil nå vurdere om de skal anke saken til Høyesterett.

– Vi har mottatt dommen. Nå skal vi lese begrunnelsen grundig, før vi tar stilling til om vi mener det er grunnlag for å anke saken til Høyesterett, sier førstestatsadvokat Trude Stanghelle i Økokrim i en uttalelse.

Thorkildsen har tidligere drevet to klesbutikker, og pengeoverføringen er knyttet til selskapet som eier disse. Hun har hele tiden hevdet sin uskyld.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.