Tidligere olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg er ekskludert fra Frp, skriver VG.

Freiberg har ikke kommentert saken, men skal ha bekreftet det inntrufne på en lukket Facebook-side for tillitsvalgte i Frp i Nordland.

«Fylkesstyret i Nordland Frp har ekskludert meg til evig tid. Angivelig skal jeg ha lekket et internt dokument til Dagens Næringsliv» gjengir avisen.

Freiberg bekrefter at han er kastet ut av partiet i en epost til VG.

– Jeg kan bekrefte at jeg er ekskludert og har ingen kommentarer utover at jeg stiller meg uforstående til vedtaket om eksklusjon og begrunnelsen for dette.

Freiberg ble valgt inn på Stortinget fra Nordland i 2017, men tapte kampen om førsteplassen mot Dagfinn Olsen tidligere i år. Fra august 2018 til desember 2019 var han olje- og energiminister.

Listhaug: – Leit

Frp-leder Sylvi Listhaug sier i en kommentar til NTB at partiledelsen er gjort kjent med at Nordland Frp har fattet et vedtak om å frata Kjell Børge Freiberg sitt medlemskap i partiet.

– Freiberg har valgt å ikke påklage dette vedtaket. Det er leit at dette har endt slik, sier hun.

NTB har også bedt om en kommentar fra fylkesleder Dagfinn Olsen i Nordland Frp, men han har ikke besvart.

Til VG skriver Olsen i en sms: «Interne saker i partiet kan jeg ikke kommentere overfor avisen».

Kjell-Børge Freiberg ble valgt inn på Stortinget fra Nordland i 2017, men tapte kampen om førsteplassen mot Dagfinn Olsen tidligere i år. Fra august 2018 til desember 2019 var han olje- og energiminister.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.