Tor Mikkel Wara gjorde onsdag et comeback som rikspolitiker da han ble ny justisminister.

Han var et stort politisk talent på 1990-tallet, men forsvant ut av politikken til fordel for pr-bransjen. Siden har han også vært en betrodd rådgiver for partileder Siv Jensen (Frp).

Justisministerens lange fartstid i pr-bransjen har fått mye oppmerksomhet de siste dagene. Siden 2010 har han vært i First House, og kun noen av de hemmelige kundene er blitt kjent. Dette har flere i Stortinget allerede reagert på.

Det har ikke blitt viet like mye oppmerksomhet til Waras politiske synspunkter.

Hva vil din hjertesak være som justisminister?

– Folk skal føle seg trygge. Justissektoren er et stort og viktig felt som i mine øyne danner grunnlaget for organiseringen av en stat. Det fundamentet en stat bygger på, er trygghet og rettssikkerhet. Jeg føler meg privilegert som får muligheten til å ta ansvar for og jobbe med dette.

Hva har opptatt deg mest siste uke?

– Det har vært en spesiell uke selvfølgelig. Det er en ære å bli utnevnt til justis-, beredskaps- og innvandringsminister. Jeg har fått mange godord, og skal gjøre mitt beste for å leve opp til det.

Noe du gjerne skulle sett ugjort?

– Alt er en erfaring. Jeg har opplevd både oppturer og nedturer, men begge deler har gitt meg en erfaring som kommer godt med i mitt arbeid som justisminister. Jeg tror det er bra at jeg har mange års erfaring fra det private næringslivet. Jeg tror det skal komme godt med.

Hvem vil du sende en spesiell hilsen til i dag?

– Jeg tenker først og fremst på min kone og mine barn, men jeg vil også sende Sylvi en hilsen og si lykke til på Stortinget, og så skal jeg fortsette arbeidet her i departementet.

Hva gjør du i helgen?

– Det blir kvalitetstid med familien, og det skal jeg prioritere fremover. Det blir nok noen lange dager i tiden som kommer. I tillegg må jeg forberede meg til debatt i Stortinget på tirsdag.

Favorittmåltidet du ville servere gode venner en lørdagskveld?

– Våren er i anmarsj og jeg gleder meg til grillsesongen. Så det blir noe godt grillet kjøtt.

Hva er det første du gyver løs på mandag morgen?

– Jeg er blitt statsråd for en veldig stor portefølje av saker som beredskap, politi, kriminalomsorg, domstoler og innvandring. Neste uke begynner arbeidet for fullt.(Vilkår)

Handelskrigen mellom USA og Kina forklart på 102 sekunder
DNs kommentator Bård Bjerkholt om frykten med handelskrigen mellom USA og Kina
01:42
Publisert: