– Gårsdagens valgresultater fjerner mye av usikkerheten som har vært knyttet til brexit fram til nå, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) etter at det britiske valgresultatet ble klart fredag.

– Handelen mellom Norge og Storbritannia vil fortsette som før i overgangsperioden, og vi vil legge inn alle krefter for å forhandle fram en frihandelsavtale med Storbritannia i 2020. Der vil målet være å videreføre mest mulig av det tette økonomiske samarbeidet vi allerede har i dag, sier han videre.

Så langt i 2019 er det britiske markedet Norges femte største eksportmarked målt i verdi. Medregnet november har Norge eksportert 145.000 tonn sjømat, til en verdi av 5,8 milliarder kroner.

Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik (Frp) sier utfallet av valget i Storbritannia skaper stabilitet for sjømatnæringen.

– Med en ordnet uttreden unngår vi kaos og køer på grensen. Dette har vært et av de store usikkerhetsmomentene dersom Storbritannia skulle forlate EU uten en avtale, sier Nesvik.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.