Tidligere Høyretopp og statsråd i flere departementer – nå samfunnsredaktør i Schibsted-nettstedet E24 – Torbjørn Røe Isaksen har fått forhåndsvarsel om et skattekrav i forbindelse med den såkalte pendlerboligsaken, skriver Aftenposten.

– Skatteetaten undersøker perioden 2017 til 2021. Spørsmålet er hvor jeg var skattemessig bosatt i 2017, før vi kjøpte leilighet i Oslo, sier Røe Isaksen til avisen, og opplyser at han var folkeregistrert i boligen han eide i Porsgrunn mellom 2012 og 2021.

På spørsmål fra Aftenposten om hvor lang periode Skatteetaten mener han skulle skattet for, svarer Isaksen:

– Da går vi rett inn i sakens realiteter, og det ønsker jeg ikke nå.

Skatteetaten har sendt ut 45 skattekrav til politikere som har hatt gratis pendlerbolig, etter at Aftenposten begynte å grave i den såkalte pendlerbolig-saken. Isaksen er den fjerde av dem som står frem, etter Torgeir Knag Fylkesnes (SV), justisminister Emilie Mehl (Sp) og kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap).

Isaksen sier han sto frem av hensyn til sin nye rolle i pressen. Han meldte seg ut av Høyre da han fikk jobben som samfunnsredaktør i E24 i fjor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.