– Jeg tror ikke jeg tenker så mye om det i det hele tatt for å være helt ærlig, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) når DN spør ham om dagens nyheter om Telenor.

Statsråden deltar i likhet med majoriteten av Norges politisk elite på en rekke arrangementer under Arendalsuka. Isaksen forteller at han har lest NRKs sak, der det kommer frem at Telenors konsernsjef Sigve Brekke i vår ville bytte ut Berit Svendsen som sjef for Telenor Skandinavia og gi henne en jobb i Thailand. De to konkurrerte om jobben som konsernsjef i selskapet i 2015.

Flere saker

Det er ikke første gang det har vært støy i Telenor. Blant annet ville styrelederen i selskapet kvitte seg med Brekke for to år siden. Nærings- og fiskeridepartementet, som Isaksen leder, er Telenors største eier.

– Hvor alvorlig er det at det til stadighet dukker opp slike saker i et av de største selskapene som du har ansvar for?

– Det er veldig mange godt betalte næringslivskommentatorer i norsk presse, så jeg synes de skal få lov til å analysere dette. Så skal jeg gjøre min jobb som næringsminister. Det innebærer ikke å kommentere løpende utvikling i Telenor, sier Isaksen.

– Har interne problemer i Telenor vært en del av din dialog med dem?

– Hva jeg har dialog med Telenor om er i og for seg mellom meg og Telenor, men dette er ikke den typen saker som kommer på næringsministerens bord. Det er det ikke, sånn generelt, sier han.

Konsernsjef Sigve Brekke kommer ut fra Telenors kontorerer i Arendal under Arendalsuka sammen med Jo Roald Eikeland.
Konsernsjef Sigve Brekke kommer ut fra Telenors kontorerer i Arendal under Arendalsuka sammen med Jo Roald Eikeland. (Foto: Gunnar Lier)

Svendsen: Godt forhold

DN har møtt både Svendsen og Brekke på forskjellige arrangementer i Arendal tirsdag. De har begge unnlatt å svare på om det stemmer at Brekke ville fjerne henne.

– Jeg har verdens mest spennende jobb og jeg gleder meg hver eneste dag til å gå på jobben og jobbe sammen med så mange flinke mennesker som det jeg gjør, sa Svendsen like før klokken 12.

Hun understreket at forholdet mellom henne og Brekke er godt.

– Vi har et normalt, godt arbeidsforhold og samarbeidsforhold, sa Svendsen.

Brekke gjentok flere ganger at han har samtaler med alle sine ledere.

– Jeg har kommentert allerede at jeg har jevnlig dialoger med alle mine ledere i konsernledelsen, og det har jeg også med Berit. Det er en helt naturlig prosess og noe mer har jeg ikke å si, svarer Brekke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Hvem hadde trodd at Sylvi Listhaug ville ha så stor glede av presteregimet i Iran?
To personer tjener på Sandberg-avgangen, sier Kjetil B. Alstadheim.
01:47
Publisert: