– Det er helt meningsløst, høyrepolitikk på autopilot. Regjeringen selger eiendom i Norge, men bruker pengene på å kjøpe eiendom i London og resten av verden, sier Fylkesnes til Dagbladet.

Næringsdepartementet solgte mer enn 20,2 millioner Entra-aksjer på auksjon forrige uke. Entra er et av Norges største eiendomsselskaper og hadde i første kvartal en eiendomsportefølje med en markedsverdi av 46,4 milliarder kroner.

– Ganske naivt

– Jeg frykter nok en gang at vi selger norske verdier til nasjoner som kan ha interesser som kolliderer med våre. Det er ganske naivt av regjeringen å ikke se den problemstillingen, sier Fylkesnes, som nevner Kina som eksempel.

Næringsminister Røe Isaksen (H) sier at han er overrasket over kritikken.

– Fylkesnes viser at han overhodet ikke har fulgt med i timen, ikke engang på hva hans eget parti har støttet. Entra er et vanlig kommersielt selskap hvor staten ikke har hatt noe annet mål enn høyest mulig avkastning på kapitalen, sier ministeren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.