Tirsdag kveld gjorde regjeringen det klart at det fra tirsdag klokken 23.00 blir flere lettelser i koronatiltakene. Samtidig beholdes noen av tiltakene en stund til, blant annet anbefalingen om å holde en meter avstand og kravet om å bruke munnbind når det er vanskelig å holde avstand.

For idrett og fritidsaktiviteter innebærer lettelsene flere endringer:

  • Dagens anbefalinger for organiserte fritidsaktiviteter og arrangementer oppheves.
  • Den generelle anbefalingen om én meters avstand ved gjennomføring av aktivitet skal ikke gjelde dersom kontakt er nødvendig for å gjennomføre aktiviteten.

– For oss betyr dette at vi kan drifte som normalt uten kapasitetsbegrensninger, men vi skal drive smittevernforsvarlig, som innebærer blant annet å legge til rette for at folk kan holde avstand, bruke munnbind til og fra garderober og skjerpede renholdsrutiner, opplyser pressekontakt Julie Hæhre i Sats til DN.

Maksgrensen på gruppetimer fjernes

Frem til nå har reglene vært at det maksimalt kan være 20 personer på gruppetimer på treningssentre.

Antallsbegrensningen for gruppetimer er nå erstattet med at treningssentre skal drives smittevernfaglig forsvarlig for å kunne holde åpent.

Det innebærer følgende:

  • Det må sørges for at det er mulig å holde minst én meters avstand til personer som ikke er i samme husstand
  • Det skal sørges for å utarbeide rutiner for god hygiene og godt renhold, og at rutinene blir overholdt
  • Det må fastsettes hvor mange personer som maksimalt kan være til stede i lokalene, beregnet ut fra lokalenes størrelse og utforming. Det skal om nødvendig benyttes vakthold for å sikre at kravet etterkommes

– Dette er veldig gledelig. Vi mener dette er helt riktig, og det finnes ikke noen smittevernfaglig begrunnelse for at vi ikke skal kunne arrangere timer for flere enn 20 personer, sier Hæhre.

– Gruppetrening er et tilbud som er veldig populært og viktig for mange. Når vi nå har hatt svært begrenset kapasitet, har vi også hatt lange ventelister, som også går ut over folkehelsen siden mange da ikke får trent, legger hun til.

Opp og ned på Børsen

Sats er notert på Oslo Børs, og aksjen ble hardt rammet da koronapandemien brøt ut i mars 2020. Fra toppen i februar 2020 falt Sats-aksjen mer enn 60 prosent.

Treningskjeden Sats og Sats-sjef Sondra Gravir kan etter regjeringens lettelser drifte som normalt. Bildet er tatt på Sats Storo i 2020.
Treningskjeden Sats og Sats-sjef Sondra Gravir kan etter regjeringens lettelser drifte som normalt. Bildet er tatt på Sats Storo i 2020. (Foto: Fartein Rudjord)

Siden den gang har aksjen steget mer enn 70 prosent, men kursen har svingt i takt med gjenåpning og nedstengninger.

I november steg Sats-aksjen betydelig etter at selskapet la frem resultater for tredje kvartal. Da meldte treningskjeden at medlemsmassen var tilbake for fullt, etter at samfunnet ble gjenåpnet i september.

Etter at omikron-varianten brøt ut i begynnelsen av desember, gikk det imidlertid nedover igjen. Den siste uken virker signalene om lettelser til å ha gitt Sats-aksjen en boost igjen, siden mandag i forrige uke har aksjen steget ti prosent.

Sats har en markedsverdi på 3,5 milliarder kroner. Da Børsen stengte tirsdag ble aksjen handlet for 20,30 kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.