En nå 26 år gammel mann forteller til VG at han ble tilbudt 400.000 kroner av nettstedet Resett for å fortelle om et møte med Trine Skei Grande da han var 17 år gammel.

Mannen takket nei, og gjorde det klart at dette var en sak han ikke ønsket omtale av. Men nettstedet Resett trykket en artikkel om møtet, og trykket økte i sosiale medier.

– Det oppleves som ekstremt påtrengende; Resett har sågar tilbudt meg 400 000 kroner for min historie, sier han, til VG.

Sjefen for Resett, Helge Lurås, bekrefter overfor VG at de tilbød penger, men vil ikke si hvor mye.

– Ikke noe offer

Mannen var 17 år gammel da han møtte Grande på en fest i Trøndelag i 2008. Hun var da 38 år gammel, stortingsrepresentant og første nestleder i Venstre. Mannen var ikke medlem av Venstre.

Han gjør det overfor VG klart at han ikke føler seg som noe offer, og at det som skjedde var frivillig. Men det er blitt mye prat om saken de siste ti årene, som han har opplevd som mobbing, og at han er bekymret for hva slags historier som fortelles om ham nå.

Den nå 26 år gamle mannen forteller til VG at han oppfattet at han og Trine Skei Grande hadde en felles forståelse av hva som skjedde.

Reagerte på Grandes fremstilling

Men i en telefonsamtale 11. januar med Grande skal mannen ha fått inntrykk av at hun nå hadde en annen versjon hvor han var en mer aktiv part i det som skjedde.

Ifølge VG er denne versjonen også en versjon Grande skal ha formidlet til andre.

– Jeg mistenker at dette er den versjonen hun også har gitt til statsministeren, sier 26-åringen til VG.

Han sier han forteller sin historie nå fordi han er redd for at andre skal sitte igjen med et inntrykk av at han har begått et overgrep mot Grande.

– Ikke varsel, ikke kriminelt

Grande sier til NRK at hun opplever at det er blitt spredt mange usannheter om hendelsen.

– Jeg har gitt min versjon til dem jeg skal gi min versjon til. Utover det har jeg ikke noe behov for å kommentere det. Det er ikke noen varslersak eller noe kriminelt. Jeg fremstilles på nettet og i mange saker som en overgriper. Det er jeg ikke, sier hun. (Vilkår)

Med denne kommer du deg ut av brøytekanten
Subaru XV viser seg fra sin beste side når været er på sitt verste.
01:14
Publisert: