Sentralstyremedlem Ingvild Kjerkol fra Nord-Trøndelag reagerte kraftig på at Trond Giske ikke fikk komme med tilsvar før partiet konkluderte i varslersakene i fjor.

Nå vil hun ikke kommentere den siste bekymringsmeldingen som er rettet mot ham etter spredningen av en video som viser Giske danse med en yngre kvinne på Bar Vulkan i Oslo i helgen.

– Jeg orker ikke kommentere dette. Helt siden Giske-saken sprakk, har jeg forsøkt å gjøre det som er jobben min som stortingsrepresentant for Nord-Trøndelag, nemlig å jobbe med politikk – ikke uttale meg om en kollega.

Krever beklagelse

Ap-politiker Trond Giske mener VG bør beklage torsdagens sak om bekymringsmeldingen rettet mot ham. Onsdag 20. februar ble han innstilt til et nytt toppverv i Trøndelag Ap. Samme dag kom det inn en bekymringsmelding om den tidligere Ap-nestlederen.

Giske kaller VG-oppslaget «urimelig», og påpeker at kvinnen som han danset med ikke selv meldte fra om hendelsen, men at en mann som hadde sett en video av ham på internett sto bak bekymringsmeldingen.

Han gjør det likevel klart at han ikke burde vært med i videoen det gjelder.

«Normalt ville det vært helt uproblematisk. Men med det bakteppet som er akkurat nå, burde jeg ikke sagt ja til det. Det hadde vært lureste å ikke være der i det hele tatt.», skriver han på Facebook.

Vil ikke blande seg

Også sentralstyremedlem og stortingsrepresentant Ingalill Olsen fra Finnmark har tidligere støttet Trond Giske. Nå vil hun ikke uttale seg.

– Jeg har ikke sett videoen og vil ikke si noe utover at partiledelsen har konkludert med at det ikke er noe i veien for at Giske kan ta på seg nye verv i partiet, sier Olsen.

– ​Valgkomiteen skal ha nytt møte senere fredag for å revurdere om Trond Giske skal innstilles til nye tillitsverv?

– Jeg synes ikke det er riktig å blande meg inn i dette arbeidet. Det er opp til partiorganisasjonen i Trøndelag å vurdere hvem de skal ha i sine verv, sier Olsen.

Ingalill Olsen (Ap) fotograferer med mobilen under spontanspørretimen. I forgrunnen tidligere barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland.
Ingalill Olsen (Ap) fotograferer med mobilen under spontanspørretimen. I forgrunnen tidligere barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland. (Foto: Gunnar Lier)

Da det stormet rundt Giske i kjølvannet av de mange varslingssakene om upassende oppførsel i fjor, uttalte Olsen at hun forventet at Giske skulle få svare før det ble konkludert.

Olsen hadde personlig kontakt med Giske flere ganger i perioden da det stormet rundt Giske.

– Trond har et enormt politisk talent. Og så jobber han for hele landet. Det er viktig for oss som driver med distriktspolitikk, at også distriktene blir ivaretatt av sentrale politikere, uttalte hun til avisen iFinnmark i fjor.

«Bør ta ting i partiet»

Ap-stortingsrepresentant Kirsti Leirtrø fra Trøndelag har også vært oppfattet som en som støttet Trond Giske. Hun nyanserer nå:

– Det dreide seg ikke om støtte til Trond Giske. Det var det voldsomme mediekjøret jeg reagerte på. Jeg var bekymret for familien, sier Leirtrø.

Kirsti Leirtrø.
Kirsti Leirtrø. (Foto: Peter Mydske)

Hun sier hun ikke ser noen grunn til å uttale seg om saken nå.

– Men jeg har en oppfatning om at vi burde ta ting i partiet. Vi burde snakke med hverandre, ikke om hverandre, sier Leirtrø.

Taus støttespiller

Leif Sande, tidligere LO-forbundsleder og nå Ap-vararepresentant på Stortinget, har i tidligere runder forsvart Trond Giske. Men nå vil han være taus.

– Ja, jeg har vært en støttespiller. Jeg synes Trond Giske har vært en flott politiker. Men nå ønsker jeg ikke å kommentere noe. Det får gå sin gang, selv om jeg er sikker på at han kommer helskinnet gjennom, sier Sande.

Leif Sande
Leif Sande (Foto: Eivind Senneset)

I desember 2017 sa Sande ifølge NRK at «det er ikke tvil om at noen kjører en kampanje for å bli kvitt Trond Giske».

Han har også ment offentlig at han mener Giske har vært utsatt for en heksejakt og kritisert Ap-nestleder Hadia Tajik for hennes håndtering av Giske-saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her ankommer Jorodd Asphjell Gardermoen tidlig fredag ettermiddag
04:19
Publisert: