Det er ikke kjent hvor mange av de over tusen medlemmene i lokallaget Nidaros sosialdemokratisk forum som faktisk kommer fra Trondheim.

– Vi er soleklart størst i Trondheim også basert på bare trondhjemmere. Det har ikke så mye å si for oss om det er den ene eller andre delegatberegningen. Det viktigste er at vi uansett ikke har tenkt å stemme i blokk, sier Trond Giske til Adresseavisen.

– Oppkonstruert problem

I desember ventes konklusjonen fra et politisk utvalg som er ledet av Aps Lubna Jaffery og nedsatt av partiet, som skal se på de interne vedtektene i Ap. Da skal problemstillingen Giske-laget reiser, være et tema.

– Vi har vært tydelig på at vi, uansett hvor mange vi kommer med til representantskapet i Trondheim Ap, ikke vil stemme i blokk, så i mitt syn er det et oppkonstruert problem, sier lokallagslederen til Adresseavisen.

– Men hvis noen mener det er et problem at vi blir for store, må de gjerne endre reglene. Det finnes mange måter å gjøre det på, men det er ikke noe vi vil bruke tiden vår på, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.