– Han er en størrelse i norsk politikk og har vært det i 25 år, sier Løkken til NTB.

Han er én av dem som har vært støttende til innstillingen av Trond Giske som ny fylkesleder i Trøndelag Arbeiderparti. Nå forklarer han hvorfor:

– Jeg syns Trond er en dyktig mann. Han representerer grasrota i partiet. Han er lyttende til de utfordringene som fins, både i by og land. Og så er han en god organisasjonsbygger og en meget dyktig politiker, sier Løkken.

Steinkjer-politikeren legger ikke skjul på at det er uenighet om Giske.

– Men har man gjort noen feil, så tar man konsekvensen av det. Så skal man få lov til å komme tilbake når man har gjort opp for seg. Så er det selvfølgelig ulike meninger om når tida er inne for det, sier han.

Per Kristian Skjærvik fra Indre Fosen Arbeiderparti sier til NRK at Giske nå har sonet sin straff.

– De som jeg representerer i denne saken, sier at Trond er den flinkeste politikeren vi har. Det er han som lytter til oss i distriktet, sier Skjærvik.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.