Onsdag skrev DN at Ap-leder Jonas Gahr Støre har kalt inn Trond Giske for å konfrontere ham med minst fire nye varsler om upassende oppførsel.

Torsdag sendte Arbeiderpartiet ut en pressemelding. Her kommer det frem at Støre og partisekretær Kjersti Stenseng har hatt en gjennomgang sammen med Trond Giske av varsler som er kommet inn til partiet.

Samtidig kommenterer Giske for første gang anklagene mot ham.

– Jeg er gjort kjent med at det er kommet varsler som angår meg, sier Trond Giske i meldingen.

Beklager

Videre beklager Giske sin oppførsel.

– Jeg har hatt en gjennomgang av dette sammen med Jonas og Kjersti i dag og tatt til meg kritikken. Jeg tar på alvor at jeg har opptrådt på en måte som har vært belastende. Det beklager jeg sterkt. Det er mitt ansvar å bidra til at ingen opplever meg slik, sier han.

– Jeg ser at slike opplevelser er negativt for partiet og for partikulturen vi skal ha, og at det er et særlig ansvar for oss som har ledende tillitsverv å sørge for en god partikultur. Dette tar jeg til meg og vil gjøre mitt for å bidra til dette, sier Giske i meldingen.

«Har understreket alvoret»

Som DN skrev, har saken rundt Trond Giske og påstander om upassende oppførsel overfor kvinner kommet over i en ny fase. Ap-leder Jonas Gahr Støre har personlig snakket med flere av kvinnene som står bak varslene og partilederen har selv vært med å håndtere sakene.

– Jeg kan av hensyn til de berørte ikke kommentere enkeltsaker, sier Støre i torsdagens melding fra partiet.

– Men jeg har understreket alvoret i situasjonen når partiet mottar slike varsler. Jeg har sagt fra til Trond om at han har opptrådt på en måte som er kritikkverdig. Trond har overfor meg uttrykt at han tar inn over seg alvoret og at han forstår at han har opptrådt på en måte som har ført til disse reaksjonene, sier han.

Arbeiderpartiet er tidligere blitt kritisert for hvordan de har håndtert Metoo-debatten. Både i og utenfor Arbeiderpartiet har det vært reagert på uttalelser og håndtering fra leder i kvinnenettverket Anniken Huitfeldt og partisekretær Kjersti Stenseng.

«Upassende oppførsel»

Det var onsdag i forrige uke DN første gang omtalte at Arbeiderpartiet har mottatt varsler og henvendelser knyttet til Trond Giskes oppførsel. Disse sakene lå tilbake i tid, og de som har håndtert sakene eller mottatt henvendelsene, har ikke betraktet disse tidligere hendelsene som alvorlige.

Senere er det kommet inn ytterligere bekymringsmeldinger til Arbeiderpartiet. Tirsdag fortalte DN om to kvinner uten tilknytning til Ap som opplevde upassende oppførsel fra Trond Giske. De var 29 år og 19 år da episodene skal ha skjedd.(Vilkår)

Slik styrer sjeføkonomene sin egen økonomi
Øystein Dørum i NHO og Roger Bjørnstad i LO forteller om de beste rådene de har fått av kona, om egen pensjonssparing og om hva Norge ville vært uten oljepenger.
02:35
Publisert: