– At Sofie fra videoen fra Bar Vulkan sto frem og fortalte hva som egentlig skjedde der, er grunnen til at jeg fremdeles kan jobbe med politikk, sier tidligere Ap-nestleder Trond Giske til Adresseavisen.

Videoen av tidligere Ap-nestleder Trond Giske og Sofie stanset kontant og effektivt Giskes forsøk på å komme seg inn i styre og stell i Trøndelag Ap i februar. Det var liten eller ingen støtte å hente i det korte tidsrommet da VGs fremstilling var den eneste rådende.

Nå planlegger Giske både sin familiære og sin politiske fremtid. Han gifter seg med Haddy N'jie om en uke og vil vurdere renominasjon til Stortinget når spørsmålet kommer opp neste år. Det siste tviler han på at han hadde kunnet gjort hvis ikke Sofie hadde kommet med sin versjon av hva som skjedde den aktuelle lørdagsnatten på Bar Vulkan i Oslo.

Sofie gikk til angrep på VGs fremstilling med en beskrivelse av hendelsesforløpet og ikke minst av den påfølgende VG-dekningen av saken. Hennes versjon renvasket langt på vei Giske, hvis tillit allerede var tynnslitt etter Metoo-varslene mot ham.

– Uten den korrigeringen ville jeg nok ha måttet gi meg. Det ville vært for belastende for meg, familien og partiet å fortsette dersom VGs fremstilling av saken hadde blitt stående som sannheten, sier han nå.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.