Valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti ble ikke enige mandag om Trond Giskes kandidatur som ny nestleder i fylkeslaget eller eventuelt andre verv i styret. Onsdag morgen møtes komiteen i Folkets Hus i Trondheim for å diskutere saken på nytt.

Trøndelag Ap er splittet i synet på om Trond Giske bør ønskes velkommen tilbake i politikken, litt over ett år etter at han trakk seg fra nestledervervet i partiet. Enkelte i partiet ønsker han tilbake, mens noen, også Giske-støttespillere, mener det er for tidlig, skriver Dagbladet. En kilde sier til avisen at partiet «kunne fått slippe denne stresstesten».

Blir valgkomiteen heller ikke enige onsdag, kan det gå mot kampvotering på årsmøtet første helgen i mars.

– Tiden er inne

Roar Aas i Trondheim Ap mener tiden er moden for at Giske kan vende tilbake til politikken.

– Han er en dyktig politiker, en av de dyktigste vi har. Og han har vært en god samarbeidspartner for fagbevegelsen. Støre har satt punktum for metoo-saken. Derfor har vi innstilt Giske fra Trondheim Ap som en av flere foreslåtte kandidater til nestledervervet, og også til andre verv, sier Aas til Dagsavisen.

Aas, som er 2.-kandidat i Trondheim Arbeiderparti, mener at alle kan gjøre feil, og sier at man på et eller annet tidspunkt må bli tilgitt for de feilene man har gjort. Han vil ikke mene noe om det bør gå «ett, to eller tre år».

– Men varslingssakene er grundig gjennomgått av partiet, og det er satt et punktum for saken, sier han.

Splitter Trøndelag

Valgkomitéleder Jorodd Asphjell sa til NRK tirsdag at det har vært en del vanskelige diskusjoner rundt den tidligere Ap-nestlederen. Han sier at det som har skjedd, både har preget Giske, Trøndelag Arbeiderparti og landspartiet. Han viser til at partiet har behandlet saken og at Giske har mulighet til å søke nye posisjoner, både lokalt, regionalt og nasjonalt.

– Nå er det sagt at det er på tide å bli ferdig med saken, men så er spørsmålet om det er rett tidspunkt, sier Asphjell.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hele talen til Trond Giske hos Orkland Ap
En tydelig preget Trond Giske beklaget under stiftelsesmøtet i Orkland Ap lørdag at han hadde gjort feil og ikke vært bevisst sin rolle og maktposisjon. Giske fikk stående og varig applaus da han ankom til stiftelsesmøtet.
36:39
Publisert: