Klassekampen har foretatt en rundspørring blant lokallagsledere eller ordførere i de elleve største byene og stettstedene i Trøndelag. De har fått svar fra ni av dem, pluss AUF.

Seks stykker vil at Giske skal nomineres til Stortinget på nytt om to år. Fem av dem som har svart, sier også at de savner Giske i partiledelsen. Fire mener det er for tidlig med et comeback, mens én er nøytral. Støtten er sterkest sør i fylket.

– Man må sette punktum en gang. Nå har til og med den sentrale partiledelsen gjort det. Da er det ikke noen hinder for at han kan gjøre en jobb framover, sier leder Hanne Moe Bjørnbet i Trondheim Ap.

- Absolutt en kandidat

Hun støtter en renominasjon når den tid kommer, dersom Giske ønsker det selv.

Fagforeningsmann Roar Aas, som er en av partiets toppkandidater i trønderhovedstaden, sier Giske absolutt er en kandidat og har vært en god medspiller for fagbevegelsen.

Giske selv har i intervjuer avvist at han vil forsøke å komme inn i sentralstyret og sa til VG at «det er ikke aktuelt nå».

I fjor måtte den profilerte politikeren trekke seg fra nestledervervet etter flere varslingssaker om seksuell trakassering og upassende oppførsel.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Derfor vil ikke Giske innrømme at Støre ba ham gå
Kjetil B. Alstadheim, politisk redaktør i DN, kommenterer kampen om sannheten, som har oppstått etter at Trond Giske trakk seg som Arbeiderpartiets nestleder.
01:48
Publisert: