Kommunikasjonssjef Trude Måseide bekrefter overfor DN at hun forlater UD og starter i Equinor før sommeren. Der blir hun direktør for internasjonal myndighetskontakt.

For tyve år siden var det nettopp i Statoil hun var informasjonssjef. Siden den gang har hun hatt de to mest prestisjetunge kommunikasjonssjef-stillingene i staten, først ved Statsministerens kontor og deretter Utenriksdepartementet de siste tre årene. I 2014 fikk hun et internasjonalt avbrekk, som rådgiver for Nato-sjef Jens Stoltenberg i Brussel.

Trude Måseide var kommunikasjonssjef i en årrekke på Statsministerens kontor, deriblant for Jens Stoltenberg, her sammen med Ingrid Schulerud og statssekretær Hans Kristian Amundsen etter et Holocaust-arrangement i 2012.
Trude Måseide var kommunikasjonssjef i en årrekke på Statsministerens kontor, deriblant for Jens Stoltenberg, her sammen med Ingrid Schulerud og statssekretær Hans Kristian Amundsen etter et Holocaust-arrangement i 2012. (Foto: Ida von Hanno Bast)

Og i Equinor skal hun jobbe ved siden av han som etterfulgte henne som Stoltenberg-rådgiver, Stein Hernes, direktør for selskapets myndighetskontakt innenlands.

Lyses ut snart

– Jeg gleder meg til å gå til en bedrift jeg har jobbet for tidligere, men der mye er forandret, et selskap som har høye målsettinger som energiselskap og i det grønne skiftet. Samtidig er det vemodig å ta farvel med en jobb det har vært et enormt privilegium å ha, en av de mest spennende, utfordrende og meningsfulle kommunikasjonsjobbene i Norge, sier Måseide.

Trude Måseide foran kommunikasjonssjefene i departementene i 2013. De samles hver fjortende dag.
Trude Måseide foran kommunikasjonssjefene i departementene i 2013. De samles hver fjortende dag. (Foto: Ida von Hanno Bast)

Når UD snart utlyser Måseides stilling vil trolig en rekke av dagens kommunikasjonstopper søke. UDs kommunikasjonssjef er ved siden av SMKs den mest prestisjetunge i departementene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.