USAs tidligere president Donald Trump får igjen Twitter-tilgangen, sier selskapets eier Elon Musk.

Musk kom med bekreftelsen i en melding på Twitter natt til søndag norsk tid.

– Folket har talt, skriver Musk.

Beslutningen er tatt på grunnlag av en avstemning som Musk åpnet for alle Twitter-brukerne ett døgn tidligere.

Avstemningsresultatet viser at 51,8 prosent av Twitter-brukerne vil at Trump får tilbake tilgangen, mens 48,2 prosent har svart at de ikke vil den tidligere presidenten skal få bruke Twitter. Til sammen er det registrert 15.085.458 stemmer i avstemningen, et lite antall av de til sammen 134 millioner menneskene som ifølge Musk har sett avstemningen.

«Vox Populi, Vox Dei» («folkets stemme er Guds stemme»), skrev Musk da han åpnet avstemningen ett døgn tidligere.

Musk åpnet avstemningen dagen etter at han opplyste at Twitter-kontoene til komikeren Kathy Griffin, psykologen Jordan Peterson og det konservative satirenettstedet Babylon Bee er blitt gjenopprettet. Musk sa da at det ennå ikke var tatt noen beslutning om hvorvidt Trump får komme tilbake til Twitter.

Det var 9. januar 2021 at Twitter stengte Trumps konto. Det skjedde tre dager etter stormingen av Kongressen.

Det ble fullt kaos i Kongressen under møtet der Joe Biden skulle utnevnes som ny president den 6. januar i fjor, etter at demonstranter tok seg inn i Kongressbygningen på Capitol Hill.

Det oppsto et væpnet drama inne i bygningen og en kvinne skal ha blitt skutt.

Flere enn 700 personer er blitt arrestert etter opprøret. De er blant annet siktet for besittelse av et stort arsenal våpen, inkludert maskinpistoler, pepperspray, baseballkøller og flaggstenger brukt som lanser.

Trump stiller til valg i 2024

USAs tidligere president Donald Trump har offisielt lansert seg som kandidat for presidentvalget i 2024.

Tidligere denne uken ble dokumentene som bekrefter at Donald Trump stiller som presidentkandidat til valget om knappe to år levert til den føderale valgkommisjonen (FEC).

Minutter senere ankom Trumps nærmeste familie og støttespillere, blant annet Roger Stone og politisk rådgiver Stephen Millen, til hans privateide luksusklubb Mar-a-Lago i Florida.

Trump ble annonsert som «USAs neste president» før han inntok podiet med bakgrunnsmusikk fra musikalen «Les Misérables» og amerikanske flagg i bakgrunnen.

Lanseringen av presidentkampanjen kommer bare en uke etter at det republikanske partiet gjorde det dårligere enn ventet i mellomvalget i Kongressen.

«Fuglen er sluppet løs»

Etter at Tesla-gründer Elon Musk noe motvillig gjennomførte kjøpet av mikrobloggen Twitter for svimlende 44 milliarder dollar, eller omtrent 450 milliarder kroner, kan det trygt sies at selskapet har vært preget av kaos.

Elon Musk ut en melding på Twitter samme dag som kjøpet ble gjennomført, den 28. oktober:

«Fuglen er sluppet løs».

Bare dager etter å ha marsjert inn på hovedkontoret utstyrt med en vask (formålet var et ordspill på engelsk, «let that sink in»), kvittet han seg med toppledelsen og et stort antall ansatte.

Torsdag denne uken kom Musk med ultimatum til hele staben: De måtte enten jobbe hardere enn noensinne, eller si opp med tre måneders lønn. Over 1000 til sa opp, og arbeidsstyrken er nå redusert med omtrent halvparten siden Musk overtok selskapet.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.