Tidligere FBI-direktør James Comey er beviselig en løgner, og han må straffeforfølges for lekkasjer, mener USAs president Donald Trump.

Trump startet fredagen i Det hvite hus med et kraftig Twitter-angrep på Comey, som i sine memoarer blant annet skriver at presidenten minner ham om en mafiaboss.

– Så godt som alle i Washington trodde han skulle bli sparket for den elendige jobben han gjorde, inntil han faktisk fikk sparken. Han lekket gradert informasjon, og burde bli tiltalt for det, raser presidenten i den første tweeten.

I den neste følger han opp med å karakterisere Comey som en «svak og upålitelig slimål» og sier historien vil vise at hans håndtering av Hillary Clinton-sakene er en av de verste «makkverkjobbene» som er gjort noensinne.

– Det var en stor ære å avskjede James Comey», skriver presidenten.

I Comeys kommende bok «A Higher Loyalty» sammenlignes presidentens lederstil med en mafiaboss, viser lekkasjer.

Ifølge flere internasjonale medier omtaler Comey Trump i lite flatterende ordelag i den drøyt 300 sider lange boken. «Uetisk» og «løgnaktig» er blant karakteristikkene som går igjen. Comey skriver også at han som FBI-sjef ble presset når det gjaldt etterforskningen av russisk innblanding i valget.

Trump beskrives som upåvirket av sannheten og Comey forteller om en økende bekymring over presidentens integritet.

– Trumps lederskap er drevet av ego og handler om personlig lojalitet, skriver den tidligere FBI-sjefen.

Comey ble sparket av Trump for et snaut år siden, midt i FBIs etterforskning av en mulig forbindelse mellom Trumps valgkampteam og russiske tjenestemenn før valget høsten 2016.

Boken kommer ut neste uke.(Vilkår)

– Det er hyggelig at noen kjøper aksjer
Bjørn Kjos kommenterer interessen fra IAG om å kjøpe Norwegian på vei inn til dagens generalforsamling i Norwegian.
01:12
Publisert: