Med anonyme tjenestemenn som kilder skrev New York Times før helgen at Trump i mars var blitt brifet av etterretningen om at Russland ga Taliban-krigere belønninger for å angripe amerikanske soldater i Afghanistan, men at han ennå ikke hadde bestemt seg for å svare.

Trump nektet søndag for at han var blitt orientert om saken, mens New York Times' artikkel gjenopplivet spekulasjoner om Trump var motvillig til å konfrontere Russland, noe som ville være en sikkerhetsrisiko for USA.

«Etterretningen har meldt til meg at de ikke finner denne infoen troverdig og derfor ikke rapporterte til meg eller visepresident Mike Pence», tvitret Trump søndag kveld.

Ifølge New York Times var det USAs etterretning som hadde konkludert med at den russiske militære etterretningen GRU tilbød belønninger til Taliban-krigere for å drepe amerikanske soldater i Afghanistan.

USAs nye etterretningssjef John Ratcliffe benektet også sent søndag at Trump eller Pence var blitt orientert, men han unnlot å si noe om selve rapporten.

Både Taliban og Russland har avvist rapporten til New York Times.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.