Etter lange diskusjoner rundt detaljer skal enighet ha blitt oppnådd i 2-tiden natt til tirsdag, melder kanalen.

Tidligere mandag kveld har både TV 2 og VG omtalt de utsatte forhandlingene om regjeringens tredje krisepakke, og at stridens eple var knyttet til spørsmål om redusert momssats og hvor forpliktende løftene om økte bevilgninger skal være. Klokken 22 mandag kveld samlet alle partiene på Stortinget seg.

Tirsdag klokken 10 skal krisepakken behandles i Stortinget. Målet var å komme til enighet før det, noe TV 2 får bekreftet av flere uavhengige kilder at de klarte klokken 2.

Ifølge en skisse som kanalen opplyser at de har sett, blir det 5 milliarder kroner mer til kommunene, og at staten forplikter seg til å dekke kommunenes merutgifter i forbindelse med koronakrisen.

Partiene har også forhandlet om velferdsordninger, som dagpenger og støtteordninger for studentene.

I skissen står det også at den lave momssatsen som regjeringen har gått inn for å redusere til 7 prosent, blir ytterligere redusert til 6 prosent, ifølge TV 2, som videre melder at det i tillegg ligger kompensasjon til kollektivselskapene for tapte billettinntekter i skissen.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.