Natt til fredag kom bekreftelsen fra norsk side på involvering.

– Norge informerer om at det som del av en utforskningsfase har vært kontakt med representanter for sentrale politiske aktører i Venezuela, med sikte på å støtte dem i arbeidet for å finne en løsning på situasjonen i landet, skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding.

De skriver videre at Norge roser partene for deres innsats.

– Vi gjentar vår vilje til å fortsette å støtte arbeidet for finne en fredelig løsning for landet, skriver departementet.

Utenriksdepartementet og statsminister Erna Solberg (H) har frem til nå ikke ønsket å bekrefte eller avkrefte om Norge er involvert i samtalene.

Det fremgår ikke av meldingen til UD detaljer rundt samtalene, men Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó bekreftet torsdag kveld at de har vært i Norge, og understreket samtidig formatet.

– Det har ikke vært forhandlinger. Dette er et forsøk fra Norge på å megle, noe som har pågått i månedsvis. Dette var den andre invitasjonen til Oslo. Alt annet er spekulasjoner, sa Guaido ifølge avisen El Nacional.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.