Forslaget fra Unge Venstre-leder Sondre Hansmark betyr at ungdomspartiet ønsker å øke satsen i formuesskatten og øke verdsettelsen av formuesobjekter, i tillegg til at det ønsker å doble bunnfradraget til tre millioner kroner.

– Det er viktig å ta økonomisk ulikhet på alvor. Vi mener regjeringen har gått i feil retning når de har fjernet arveavgiften og redusert formuesskatten, sier han i en pressemelding.

– Det er feil å skyve skattebyrden for en forvokst velferdsstat over på folk med vanlige lønninger, og at de med størst arv og formue skal betale mindre skatt, mener Hansmark.

Moderpartiet Venstre vil for sin del redusere formuesskatten. Det skal skje ved en gradvis økning av bunnfradraget, ved å ha en lavere verdsettelse av aksjer, øke ligningsverdien på sekundærbolig til 100 prosent og innføre en tidsbegrenset rabatt i formuesskatten for gründere ved børsintroduksjon av eget selskap, ifølge partiets hjemmesider.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

—Vi kommer tilbake med et bedre navn snart
01:34
Publisert: