Gruppen er på minst 4.500 personer, ifølge et estimat fra politiet i grensebyen El Florido i Guatemala, mens nyhetsbyrået AP melder om et estimat på fra 2.000 til vel 4.000 migranter.

Grensevaktene prøvde ikke å stoppe dem, melder AFP. En talsmann for politiet sier migrantene ble sluppet inn fordi det var mange barn og familier i den store gruppen.

På flukt fra fattigdom, arbeidsløshet, kriminelle gjenger og narkotikarelatert vold samt to ødeleggende orkaner, planlegger migrantene å gå flere tusen kilometer gjennom Mellom-Amerika, inn i Mexico og videre til USA, der mange håper å få søke asyl.

De søker et bedre liv i USA med Joe Biden som president etter mange år med streng innvandringspolitikk under Donald Trump.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.