USAs president Donald Trump fyrer igjen løs, denne gang mot både Kina, EU og «andre», og sender dollaren svakere fredag ettermiddag norsk tid.

Det er i en tweet den amerikanske presidenten igjen tar for seg det han mener er markedsmanipulasjon fra USAs handelspartnere.

På Twitter

– Kina, EU og andre har manipulert sine valutaer og renter lavere, mens USA har satt opp rentene mens dollaren styrker seg og blir sterkere og sterkere for hver dag – og fjerner konkurransefordelen, mener han.

– Som vanlig er det ikke like konkurransevilkår, mener han.

Presidenten nøyer seg ikke med det. USA må ikke straffes for å gjøre det så bra, mener Trump.

Dollaren svekket seg etter kvitringen fra Trump, og prisen på én euro falt fra 1,1675 rett før til nær 1,1720. Siden har dollaren kommet bitte litt tilbake.

Donald Trump viser senere til hensynet til de amerikanske bøndene, som ifølge ham har opplevd en femten år lang nedtur. Prisen på soyabønner, en av de viktigste plantene for amerikanske bønder, er halvert i perioden fra fem år før valget.

- En viktig grunn er dårlig (forferdelige) handelsavtaler med andre land. De setter inn massive toller og sperrer, skriver han på Twitter.(Vilkår)

Meretes utvalgte: Amerikas beste Zinfandel
En delikat zinfandel høres ut som en av vinverdenes største motsigelser. Men den finnes, tro meg. Og den er ypperlig til grillmaten.
01:13
Publisert: