USAs president Donald Trump visste ikke om at USA hadde fremlagt begjæring om utlevering av Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou før han hadde middag med Kinas president Xi Jinping på G20-møtet i Argentina lørdag.

Det fremgår av en uttalelse fra en talsperson for Trump-administrasjonen, skriver Financial Times.

Trump skriver i en twitter-melding torsdag kveld med henvisning til en uttalelse fra Kina at: «teamene på begge sider har nå problemfri kommunikasjon og godt samarbeid med hverandre. Vi er trygge på at en avtale kan inngås innen de neste 90 dagene». «Jeg er enig!", skriver Trump.

Det var forrige helg at Xi og Trump ble enige om en våpenhvile på 90 dager for å få til en avtale i handelskrigen mellom de to stormaktene. Det ga full jubel i aksjemarkedene mandag, men siden har det kommet nye utspill som har skapt forvirring om avtalen som ble inngått på toppmøtet i Argentina.

Trump beskrev seg tirsdag blant annet som «tollmann» og sa målet var «en skikkelig avtale med Kina eller ingen avtale».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs kommentator: Fem grunner til at du som leier er en luring
01:21
Publisert: