Utenriksdepartementet opplyser torsdag at Norge har brukt til sammen 29 millioner kroner i kampen om å få plass i FNs sikkerhetsråd. Kampanjen har pågått siden 2016. 17 millioner kroner ble brukt i fjor.

«Kostnadene direkte knyttet til kampanjen for et norsk sete i FNs sikkerhetsråd var 17 millioner kroner i 2019. Det inkluderer bl.a. reiser, representasjon, kampanjemateriell og profilering, kursing og faglig forberedelse, lønn til midlertidig ansatte og spesialutsendinger som er engasjert spesielt for å fremme kandidaturet», skriver Utenriksdepartementet på sine nettsider.

Pengebruk på reisevirksomhet og representasjon har økt, viser den nye oversikten.

«Noen utenriksstasjoner har ekstra kostnader som følge av intensivert diplomatisk virksomhet i kampanjeperioden. Dette gjelder særlig FN-delegasjonen i New York (...)», skriver departementet.

Snart valg

Norge konkurrerer med Irland og Canada om ett av to seter. Valget nærmer seg, og finner sted 17. juni 2020.

DN har kartlagt støtten til Norge, og per nå vil Sverige, Danmark, Mikronesia, Colombia, Iran, Bahrain og Kazakhstan stemme for norsk plass. Det trengs støtte fra to tredjedeler av FNs medlemsland for å bli valgt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.