– Alle gode ting må slutte en gang, sier han til Medier24, etter at han kunngjorde avgangen i et Facebook-innlegg tidligere torsdag.

Andersen har vært departementets kommunikasjonssjef siden januar 2014. Han skal de tre neste månedene ta sjefskurset til Forsvarets høgskole, men er usikker på hva fremtiden bringer utover det.

– Det er den mest spennende jobben jeg noensinne har hatt. Det er også en veldig krevende jobb, og jeg tror det er grenser for hvor lenge man kan ha en slik jobb. Nå er jeg en av de lengstsittende kommunikasjonssjefene i UD, og nå var det på tide å finne noe nytt, sier Andersen.

Underdirektør Kristin Enstad tiltrer som fungerende kommunikasjonssjef frem til en fast erstatter er på plass.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DN på NHO-middagen: Dette gjør topplederne når de skal være skikkelig snille
01:53
Publisert: