Åtte personer søkte om å få en av de mest prestisjefulle kommunikasjonsjobbene i det norske byråkratiet, nemlig kommunikasjonssjef i Utenriksdepartementet.

I dag ble det klart at Tuva Bogsnes, underdirektør i UD, som får jobben.

Utnevnelsen skjedde i Kongen i statsråd fredag.

– Dette er en enormt spennende og utfordrende kommunikasjonsjobb, ikke minst nå med en endret sikkerhetspolitisk situasjon. Jeg ser frem til å fortsette samarbeidet med flinke kolleger i utenrikstjenesten, og å ha en god dialog med pressen, sier Bogsnes til DN.

Sterke søkere

Bogsnes ble i 2020 utnevnt som nestleder i kommunikasjonsavdelingen og kommunikasjonssjef for utviklingssaker. Da Trude Måseide trakk seg som sjef i februar, for å gå over til Equinor, har Bogsnes vært fungerende kommunikasjonssjef i departementet.

46-åringen har tidligere vært kommunikasjonssjef i Flyktninghjelpen, og journalist i Dagbladet og TV 2.

UDs kommunikasjonssjef er ved siden av SMKs den mest prestisjetunge i departementene. På søkerlisten til sjefsstillingen sto blant annet Arbeiderpartiets kommunikasjonssjef, og mangeårige NRK-anker, Jarle Roheim Håkonsen og ambassadør til Aten, Frode Overland, som var kommunikasjonssjef fra 2014 til 2019.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.