BBC melder at Theresa May drar til Buckingham Palace klokken 13:30 norsk tid i ettermiddag.

May skulle etter planen holde pressekonferanse klokken 11 fredag, men er blitt forsinket.

Mays konservative parti fikk flest plasser i Underhuset i torsdagens valg, men fikk ikke flertall.

Det konservative partiet med Theresa May i spissen oppnår ikke flertall i parlamentet etter torsdagens valg. Et samarbeid med DUP, som får ti representanter i parlamentet, kan være løsningen.

En kilde skal ha sagt til SkyNews at det ikke vil være «behov for en formell struktur» og at det er et «absolutt konservativt-DUP flertall».

Unge løftet Labour

Langt flere unge briter avga sin stemme i årets parlamentsvalg enn tidligere, ifølge foreløpige tall. Økningen kan være på nesten 30 prosentpoeng.

Historisk sett har valgdeltakelsen blant unge velgere ved britiske parlamentsvalg vært langt lavere enn blant eldre velgere. Ved årets valg ser det ut til at trenden er snudd, ifølge foreløpige tall fra Sky News.

Den høye oppslutningen ser ifølge John Curtice, professor i statsvitenskap ved University of Strathclyde, ut til å ha gått i Labours favør, skriver BBC. Ifølge Curtice har det vært et større skifte mot Labour i valgkretser der en høyere andel av innbyggerne er mellom 18 og 24 år.

Valgdeltakelsen har også steget mer i kretser med unge innbyggere, og Labours oppslutning ser ut til å ha økt mest i kretser hvor valgdeltakelsen økte mest.

EU med advarsel

Statsministeren har vært ute i hardt vær den siste tiden, og flere ventet at hun ville gå av etter valget, som slo uheldig ut for henne. Det har May imidlertid ingen planer om.

En svekket britisk forhandlingspartner kan være dårlig nytt for brexit-samtalene, både for Storbritannia og EU, mener EUs budsjettkommissær.

EUs president Donald Tusk ber britene gjøre sitt beste for å unngå at brexit krasjer fordi forhandlingene aldri kommer i gang.

- Vi vet ikke når brexitsamtalene starter. Det vi vet, er når de må avsluttes. Gjør deres beste for å unngå 'ingen avtale' som en konsekvens av 'ingen forhandlinger, skriver EU-presidenten på Twitter.

EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker sier til nyhetsnettstedet Politico at EU-siden er klar til å starte forhandlingene.

– Jeg håper britene vil være i stand til å danne en stabil regjering så snart som mulig. Jeg syns ikke ting er blitt noe enklere nå, men vi er klare, sier Juncker.

EUs sjefforhandler Michel Barnier uttaler at forhandlingene bør komme i gang så snart britene er klare.

Den formelle prosessen for utmelding av EU ble satt i gang av Storbritannia den 29. mars.

Partene har nå mindre enn to år på seg til å bli enige om en avtale. Den 29. mars 2019 vil Storbritannia automatisk gå ut av EU, uansett om en avtale er på plass eller ikke.

Denne tidsfristen kan kun utsettes hvis Storbritannia og EUs medlemsland enstemmig er enige om det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nato-sjefen: – Terror har blitt en alvorlig trussel for oss alle
Jens Stoltenberg turnerer Amerika for å bygge opp det Donald Trump river ned.
01:44
Publisert: