På målingen, som er gjort av Respons Analyse for avisa , havner Venstre under sperregrensa med 3 prosent. Det er ned 0,5 prosentpoeng fra forrige måling, og ned 1,4 prosentpoeng fra valget i 2017.

Johan Giertsen, som analyserer meningsmålinger på nettstedet Poll of polls, mener at Venstres problem er lav velgerlojalitet.

– Dette er grunnen til at Venstre har slåss med sperregrensen i mange tiår. De har for lav lojalitet og må hente nye velgere hver gang, sier Giertsen til VG.

Arbeiderpartiet går fram 2,1 prosentpoeng fra forrige måling og havner på 26,3 prosent. I målingen får de, sammen med Senterpartiet og SV, flertall i Stortinget med 87 mandater. Frp går også fram med 1 prosentpoeng til 11,9 prosent.

Resultatet for de øvrige partiene er som følger (sammenlignet med forrige VG-måling i parentes): H 20,6 (-0,3), Sp 14,8 (+0,1), MDG 6,9 (-0,5), SV 6,7 (-1,1), KrF 4,2 (+0,3), Rødt 3,3 (-0,8).

Stortingsvalgmålingen utført av Respons Analyse er basert på 1.000 intervjuer. Feilmarginen er på 0,9 til 2,7 prosentpoeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.