Det kom raskt reaksjoner fra både Venstre og KrF da Frp onsdag kveld kom med flere krav i forhandlinger om bompengesaken. Begge partienes parlamentariske ledere, Terje Breivik og Hans Fredrik Grøvan, avviste allerede samme kveld flere av kravene. Venstre-topp Abid Raja beskrev det som «en virkelighetsfjern drøm fra Disneyland» i VG.

Men i en intern Venstre-gruppe på Facebook går Raja enda lenger, i kommentarer som DN har sett.

«Men det er klart det er skuespill. Dramaqueens», skriver han om samarbeidspartnerens krisemøte og kravliste.

«Skapt problemet sjøl»

Raja skriver også:

«Nå gjelder det å stå fjellstøtt. Ikke åpne for å forhandle om noen ting. Frp skapt problemet selv, ingen verdens ting vi har å vinne på å åpne opp for forhandlinger».

Han påpeker i innlegget at forhandlinger fant sted så sent som i januar, da de ble enige om Granavolden-plattformen.

«Der i plattformen ligger mange klima og miljøseire for oss. Det irriterer Frp’ere; de kalte det «alt mulig og mye rart» vi fått seire på, de seirene bør vi dyrke! Det skakke bli nye forhandlinger; men de kan gjerne holde flere internpolitiske seminarer. Og må gjerne holde flere pressekonferanser; vi må stå fjellstøtt!»

«De lager så mye unødvendig drama...», skriver han til slutt.

Vil ikke kommentere

Dette er ikke første gang Raja går ut mot Frp i lukkede Venstre-grupper. DN skrev i mai om et angrep fra stortingsrepresentanten på Sylvi Listhaug, da hun kom tilbake i regjering som statsråd.

Raja ønsker ikke å kommentere saken.

– Jeg kommenterer ikke hva vi diskuterer på interne møter og på lukket fora, skriver han i en melding.

– Som generell kommentar kan jeg si at jeg er veldig fornøyd med regjeringsplattformen, og de klima- og miljøseirene Venstre har fått der. Og jeg legger til grunn at Frp står på plattformen de selv høylytt jublet for i januar.

DN har spurt både Frp-leder Siv Jensen og Venstre-leder Trine Skei Grande om innlegget. Ingen av dem ønsker å kommentere saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.