Litt over klokken 11 lørdag formiddag møttes valgkomiteen på Thon Hotel Slottsparken i Oslo. Planen er å forhandle utover dagen og søndagen.

– Vi har siste frist 28. august. Men jeg må kunne være såpass åpen og si at jeg håper på en avklaring i løpet av helgen, sa valgkomiteens leder Per A. Thorbjørnsen til NTB fredag.

Det er landsmøtet i partiet som skal gjøre det endelige ledervalget 26.–27. september, men det er knyttet stor spenning til hvem valgkomiteen peker ut til leder- og nestledervervene.

– Er det realistisk med en enstemmig innstilling?

– Jeg og hele valgkomiteen jobber for å få til en enstemmig innstilling. Da begir jeg meg ikke ut på spekulasjoner om hva som skulle skje hvis det ikke blir tilfelle, sier Thorbjørnsen.

Før valgkomiteens sluttspurt har tre kandidater sagt offentlig at de ønsker å bli ny partileder:

* Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (33) fra Nordfjordeid erklærte sitt kandidatur 27. mai. Han var opprinnelig innstilt som nestleder i partiet.

* Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (44) fra Oslo, men innvalgt på Stortinget for Akershus siden 2013. Raja varslet 16. august at han ønsker å bli Venstre-leder.

* Utdannings- og integreringsminister Guri Melby (39), opprinnelig fra Orkdal i Trøndelag, varslet denne uken at hun ønsker å bli leder. Ses på som en slags kompromisskandidat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.