Han mener dette er et krav kommunene skal kunne sette til nye hyttebyggere.

Venstre ønsker krav om at store hytter skal bygges med solcellepanel på taket. Her er han på en bolig i Bærum som nylig har fått installert solcellepaneler. Foto: Gunnar Lier
Venstre ønsker krav om at store hytter skal bygges med solcellepanel på taket. Her er han på en bolig i Bærum som nylig har fått installert solcellepaneler. Foto: Gunnar Lier (Foto: Gunnar Lier)

– Det er mange kommuner som er interessert i å bygge ut større hytteområder og legge til rette for hytteutbygging. Vi ser en tendens til at hyttene blir større og større, og det bygges mer infrastruktur slik som vann og avløp, elektrisitet og asfalt, sier Kjenseth til Nationen.

Han mener kravet bør gjelde mot nye hytter med en takflate på over 100 kvadratmeter og mener det kan gjennomføres med tilskudd.

– Vi har Enova som gir tilskudd på 15–25 prosent ved utbygging, som bør være interessant for utbyggere og hytteeiere. Betaler man tre-fire millioner for en hytte, så har man råd til å legge sol på taket for 100.000, mener han.

– Det vil også redusere strømregninga i årene som kommer, så det betaler seg selv, tilføyer komitélederen.

Tall fra solenergi.no viser at Enova i 2018 ga tilskudd til solcelleanlegg hos 837 privatpersoner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette ser Nordic Impact-sjefen etter når hun skal være med og kåre norske ledestjerner
Siviløkonom Cilia Holmes Indahl ser etter unge som utfordrer det etablerte når hun i lag med resten av juryen skal kåre 30 under 30.
00:58
Publisert: