Grimstad sitter på Stortinget for Venstre og mener det vil gå på troverdigheten løs dersom partiet i regjering må åpne gruvene under Brevik for spesialavfall, skriver VG.

Han ber partiledelsen og nestleder Ola Elvestuen – som også sitter på toppen i Klima- og miljødepartementet – stoppe saken.

– Han har stått i Brevik og sagt at vi ikke skal ha dette deponiet. Hvis han ikke får gjennomslag, så taper Venstre all sin troverdighet i klima- og miljøpolitikken, sier Grimstad. Han viser til hvordan det er blitt mottatt at regjeringen har gitt konsesjon til gruvedrift og lagring av avfall i Repparfjord i Finnmark.

– Som regjeringsparti blir vi lenket fast til den avgjørelsen, selv om vi ikke vil det og det ikke er vår avgjørelse.

Grimstad sier spørsmålet om deponi i Brevik skaper uro i partilagene i Grenland før vårens nominasjonen og valgkampen før høstens kommunevalg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.