– Jeg skal innrømme at jeg tenker «farken heller»! Det her skal ikke noen få lov til å rote til. Dette skal vi klare å snu, og jeg er helt sikker på at vi skal klare det, sa Grande da hun talte til Venstres landsstyremøte lørdag.

Det har stormet rundt Venstre-lederen den siste uken etter flere medieoppslag om partifeller som ønsker henne byttet ut. Debatten kommer på toppen av en serie dårlige meningsmålinger og internt bråk.

Grande sier at situasjonen gjør henne «trist og lei» på vegne av alle dem som gjør en innsats for partiet.

– Jeg skal innrømme at de siste dagene har vært vanskelige. Ikke for meg, for som leder skal du tåle dette. Men det som bekymrer meg er at partiet skal stå i dette, at tillitsvalgte stadig vekk blir møtt av medieoppslag som ikke handler om politikk eller ideologi, sa Grande i løpet av talen, som hun valgte å avslutte etter kort tid for å gi mer tid til innspill fra landsstyrets medlemmer om hva som skal til for å gjøre partiet bedre.

Avviser lederdebatt

Kritikken mot partilederen har blant annet handlet om at hun svikter distriktene og at det trengs nye koster på toppen.

Uroen har satt i gang spekulasjoner om hvem som står klare for å ta over etter Grande, men stortingspolitiker Abid Raja avviser at det foregår noen som helst lederkamp i kulissene.

– Det finnes ikke noen debatt i Venstre om dette, sa Raja fra talerstolen.

Han er selv en av dem som er blitt nevnt som en mulig ny lederkandidat, men han gjorde det klart at jobben med å «snu skuta» ikke starter med en «alternativ leder».

– Jobben starter sammen med Trine. Den jobben skal vi gjøre sammen fram til valgresultatet kommer, og da skal vi stå sammen igjen og juble «ja, vi klarte det igjen», sa Raja.

Raja skal på turné

Fra talerstolen kunngjorde den profilerte Venstre-politikeren at han skal legge ut på en omfattende turné til distriktene for å «lære, se og forstå» mer.

– Jeg gjør også dette for å forstå hvorfor de lykkes i distriktene. Jeg vil lytte for å løfte fram det som er godt, men også for å justere kursen, sa Raja.

Flere av talerne på landsstyremøtet var opptatt av å avvise at partiet er splittet og at det foregår noen som helst debatt om lederskapet.

– Jeg har fått med meg at det har vært litt uro i mediene, men det bekymrer meg ikke, for jeg vet at Trine kommer til å vise fingeren til dem som ikke har tro på henne. Dette kommer til å gå bra, sa Åsta Årøen fra Hordaland fra talerstolen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

En podkast om bløff, bil og børs!

Her stormer kundene inn for å sikre seg vin til "bare" 50.000 kroner flasken
00:40
Publisert: