Trine Skei Grande gir seg som Venstre-leder og statsråd, varsler hun i et intervju med VG. I forrige uke ble hun innstilt som leder, og siden har det kommet kraftige reaksjoner i partiet. Valgkomiteens leder, Per A. Thorbjørnsen, er usikker på veien videre.

– Hva skal dere gjøre nå?

– Det er godt spurt. Hvis du kan gi meg et svar hadde jeg vært glad for det. For det første er jeg ikke helt sikker på de formelle tingene. Men jeg går ut fra at vi må samles igjen og lage en endret innstilling, sier han.

– Vi må finne ut av det formelle og hvor god tid vi eventuelt har. Det handler jo også om et landsmøte som kan bli utsatt. Så må ha litt is i magen og vil ikke samle valgkomiteen i kveld, legger han til.

Per A. Thorbjørnsen leder valgkomiteen i Venstre. Han vet ikke hva han skal gjøre nå.
Per A. Thorbjørnsen leder valgkomiteen i Venstre. Han vet ikke hva han skal gjøre nå. (Foto: Ned Alley)

– Har dere feilvurdert stemningen i partiet?

– Vi har visst at hun ikke sto så sterkt som tidligere. Men vi har jo vært trygg på at når vi løftet inn to helt nye, så var det på en måte lurt med kontinuitet også. Så jeg står inne for at det var det valget vi hadde.

– Sveinung Rotevatn har stor støtte i valgkomiteen. Er det naturlig at han nå blir pekt på som ny leder?

– Jeg svarer det kjedelige svaret som jeg har gitt mange ganger. Den som har støtte i valgkomiteen er innstillingen og ikke noe annet. Dette blir en ny runde og ingenting er gitt i øyeblikket.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.