Valgkomiteen i Venstre skulle egentlig legge frem sin innstilling på fredag, men det har nå blitt fremskyndet. Innstillingen til ny ledelse vil bli lagt frem 19:15, opplyser valgkomiteens leder, Per A. Thorbjørnsen til DN.

Tidligere på dagen rapporterte DN at pressekonferansen ville være 18. De var planen da, men det tok blant annet tid for komiteen å få tak i sentrale kandidater, får DN opplyst.

Utfall mot Grande

DN skrev i forrige uke at flere sentrale partikilder vurderte det slik at valgkomiteen kom til å anbefale fortsettelse for partileder Trine Skei Grande, og at kampen nå sto om nestledervervene. Hele ledelsen er på valg.

Onsdag kom flere utfall fra Oslo Venstre, Grandes eget lokallag, mot henne. Først fikk hun kritikk fra nestleder Ola Elvestuen i TV 2, som tidligere i år ble vraket som statsråd. Siden har flere topper i lokallaget gått ut mot den sittende partilederen.

Gjorde endringer

To av Grandes utfordrere til ledervervet, Sveinung Rotevatn og Abid Raja, ble begge hentet inn som statsråder da Frp gikk ut av regjering. Flere sentrale partikilder har siden sagt at dette har skapt ro i partiet, og kan gjøre at Grande får fortsette om nestlederne Terje Breivik og Elvestuen skiftes ut.

Samtidig er DN kjent med at støttespillere i flere leire har fortsatt å jobbe for å få et lederskifte. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.