Med en oppslutning på 3,4 prosent i målingen Respons Analyse har utført for VG , ville Venstre tapt seks av åtte stortingsrepresentanter dersom det var valg i dag. Det er fjerde gang partiet havner under grensen på VG-barometeret siden juni.

Venstre har utfordringer på flere fronter etter avsløringene om striden mellom Venstre-toppene Grande og Raja. Tilliten mellom de to beskrives som «farlig lav».

Partilederens nedsabling av sin egen budsjettforhandler i en telefonsamtale med Høyres forhandler Henrik Asheim har vekket oppsikt.

Grande selv var ikke tilgjengelig for en kommentar, men stortingsrepresentant Guri Melby er ikke fornøyd med målingen.

- Ikke en mirakelkur for Venstre

– Vi er fornøyd med gjennomslaget i det borgerlige samarbeidet, men vi har en større jobb å gjøre med å vise mer av dette fram og bygge tillit hos velgerne, sier hun.

– Dette viser at det å gå inn i dagens regjering ikke er en mirakelkur for Venstre, sier SV-leder Audun Lysbakken, som har flere grunner til å juble over målingen.

SV får 8,8 prosent i desember, en oppgang på 2,8 prosentpoeng fra november.

– Dette er råsterke tall for oss, som er inspirerende før et nytt valgår, sier Lysbakken.

Oppslutning for de øvrige partiene: Ap: 26,0 (-2,4), Høyre: 25,7 (+0,8), Frp: 13,5 (+0,7), Sp: 10,5 (+0,2), KrF: 4,1 (-0,1), Rødt: 3,9 (0,0) og MDG 2,4 (-0,5).(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

På toppen av Petter Stordalens giganthotell midt i Oslo, legger gründerne et helt spesielt tak
– Klart at det er litt rart i november.
03:34
Publisert: