Forbrukslån vokser kraftig - om lag dobbelt så mye som vanlige lån. Det har gitt fremvekst av en lang rekke banker som spesialiserer seg på slike lån. 

I forhandlingene om neste års statsbudsjett har de fire samarbeidspartiene, Høyre, Frp, Venstre og Krf, blitt enige om å se nærmere på hvordan forbrukslånsbanker går frem for å få kunder:

"Stortinget ber regjeringen vurdere muligheten for å stramme inn på markedsføringen av kreditt, herunder forbrukslån", heter det i budsjettdokumentene etter lørdagens forhandlinger.

550 kroner per klikk

DN har tidligere skrevet at en av de største og raskest-voksende aktørene i dette markedet, Bank Norwegian, betaler Google 550 kroner for hvert klikk på sin annonse på søkenettstedet. 

- Vi ser en vekst i forbrukslån som gir grunn til uro. Vi ser en aggressiv markedsføring, og det kan være at de som tilbyr slike lån kan undervurdere tapsrisikoen, sa Finanstilsynsdirektør Morten Baltzersen denne uken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.